Even Voorstellen...


Wij willen iedereen graag aan u voorstellen, dit doen wij door middel van een 'smoelenboek'. Dit bestaat uit een foto van de persoon en een klein verhaaltje.Reinald van de Waerdt:

Ik ben Reinald, in 2013 heb ik met trots het stokje van Erik Hogendoorn overgenomen. Van dit jaar verwacht ik veel gezelligheid op de bouwplaats. Verder werk ik bij ITN in Ede, daar ben ik monteur elektronische installatie. Ik ben ook bezig met mijn diploma voor eerste monteur. Naar werk, school en corso ben ik graag lekker bezig met van alles. Want stil zitten is niet zo mijn ding, en ik hou ook zeker wel van een feestje.


Mariska Meijers:

Mijn naam is Mariska Meijers, ben twintig jaar oud en geboren en getogen in Leersum. Sinds 2015 ben ik samen met Esther het aanspreekpunt van de groepIn het dagelijks leven studeer ik Human Resource Management en in de lente en de zomer ben ik daarnaast ook actief bij de Jeugdraad. Dit jaar loop ik samen met Esther stage bij Reinald om volgend jaar het voorzitterschap over te nemen. Het duurt nog eventjes maar ik heb alweer heel veel zin in het derde weekend van augustus en hoop jullie allemaal weer te zien tijdens een papier macheeavond, plakavond of op het parcours zelf natuurlijk!


Esther van Wees:

Mijn naam is Esther van Wees en ik ben zeventien jaar oud. Volgend jaar begin ik aan het tweede jaar van de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen. Al jaren help ik fanatiek mee bij De Jeugdraad. Samen met Jeannine regel ik de figuratie. Het leukste aan de corso vind ik de gezelligheid.


Marleen Merkens:


Mijn naam is Marleen Merkens, ik ben op dit moment 21 jaar en heb een eigen bedrijf als goudsmid en werk bij de Goudsnip in Doorn. In mijn vrije tijd zet ik me graag in voor de vereniging PJGU Langbroek en ben ik graag lekker druk en bezig voor de bloemencorso. Ik heb er zeker zin in! Hopelijk zie ik u 15 augustus tijdens het bloemencorso in Leersum en uiteraard is alle hulp tijdens de plakavond welkom!


Frank van de Waerdt:

Ik ben Frank van de Waerdt, ik ben gek op de bloemencorso. Een half jaar lang vermaak ik mij 2 avonden in de week op de bouwplaats. Ik hou mij bij de corso voornamelijk bezig met de techniek en de vormgeving. Buiten de corso ben ik interieurbouwer en maak ik keukens, kasten en alles wat je maar van hout kan maken. Het mooiste aan het corso is de wagen 's ochtends naar buiten rijden en hem in het licht staan. Verder is de optocht en de sfeer in het dorp ook geweldig. Kortom bloemencorso Leersum is een mooi feest!Judith Hogendoorn:

Mijn naam is Judith Hogendoorn. Zolang ik mij kan herinneren ben ik actief bij bouwgroep De Jeugdraad. Ik kom uit een echte corso familie, corso is mij dan ook met de pap lepel in gegoten. Sinds vorig jaar houd ik mij voornamelijk bezig met de Jeugdraad Kidzz. Wat ik hier zo leuk aan vind is dat ik de wel bekende corsokoorts over kan brengen aan de jongeren. Ik kijk uit naar een gezellige nacht van Leersum!Jeannine van de Waerdt:

Hallo allemaal, mag ik mij even voorstellen. Ik ben Jeannine, ben 25 jaar en ben geboren en getogen in Leersum. Ik ben werkzaam bij kinderopvang de rakkers in Wijk bij Duurstede. Vanaf jongs af aan kom ik al bij de bloemcorso, konten, lijmen en plakken en zo rol je de jeugdraad binnen. Ik vind het mooi om te zien dat de jeugdraad zo’n gezellige, leuke en hechte club is. Ik heb zin in de corso!!! Jullie ook?


Janneke Merkens:

Hoihoi, mijn naam ik Janneke Merkens. Ik ben 19 jaar en ben eerste jaar student diermanagement in Leeuwarden. Romy Klerk en ik doen dit jaar voor het eerst samen de site. Dit stokje hebben wij overgenomen van Femke Neele. Dit jaar is alweer het zesde jaar dat ik mee doe! Dit jaar hoop ik weer op een prachtig jaar waarbij er veel gelachen wordt en er een mooie wagen wordt neergezet. Ik hoop jullie allemaal te zien in het weekend van 14/15 augustus.


Roelof van Arkel:

Ik ben Roelof van Arkel. Ik ben 18 jaar oud. Dit is eigenlijk het eerste jaar dat ik mee help. Vorig jaar heb ik alleen mee geplakt en gekont. Ik vind het erg gezellig om met een hele grote groep te werken en uit eindelijk het resultaat te zien als de wagen rijdt en dat hij mooi is want je bent er toch een half jaar mee bezig geweest. Verder werk ik bij de groente zaak in Leersum  en ik ga nog een dag in de week naar school. Ik hoop dat het een gezellige boel wordt!


Anthony van Arkel:

Hallo ik ben Anthony ik werk bij Jan van der Geer, daar bouw ik machines. 'S avonds vind ik het leuk om naar de corso te gaan. Ik help mee met het technische gedeelte van de wagen. Ik rij ook de corso wagen van dit jaar!


Gerco van Arkel:

Hoi, ik ben Gerco van Arkel. Ik ben 18 jaar en ben net geslaagd voor niveau 2 opleiding mechatronica.  Ik ga aankomend jaar niveau 3 doen. Daarnaast werk ik bij divardy constructions. Dit is een bedrijf dat machines maakt voor de broodbakindustrie. Dit is alweer me vierde jaar bij de jeugdraad. Mijn taak bij de jeugdraad is het helpen van de constructie van de wagen. Het leukste van de bloemencorso vind ik de gezelligheid die er hangt.


Sander Reincke:

mijn naam is Sander Reincke en ben 18 jaar. Ik doe werktuigbouwkunde niveau 4 en zit in het eerste jaar. Ik werk bij Jan de Heus en hou van crossen. Via mijn broer Daniel Reincke ben ik bij de Jeugdraad gekomen. Aankomend jaar verwacht een hoop gekkigheid en gezelligheid.Melvin Klaasen:

Hallo ik ben Melvin. Ik ben vrijgezel, ik ga naar het Soma college in Harderwijk en daar ga ik leren voor kraanmachinist. Corso is mijn lust en me leven we gaan er dit jaar vol gas tegen aan!

Xxx Melvin


Evelien Germeraad:

Hoi lezers,

Ik ben Evelien Germeraad (25jr) en woon sinds deze zomer in het mooie Leersum. Ik studeer, tot december 2015, Diergeneeskunde in Utrecht.

Nu vraag je je misschien af: “Hoe komt ze hier dan terecht?”. Tja, zo gaat het leven: je gaat met je beste vriendinnetje mee naar een feestje in haar ouderlijke omgeving, doet een drankje en een dansje, praat wat met mensen en in het bijzonder één jongen, wordt verliefd en na 2 jaar woon je samen in Leersum.

Daarna denk je vast: “Hoe komt ze dan bij de Jeugdraad terecht?”. Afgelopen jaar heb ik op de nacht van Leersum gelijmd en heb de sfeer geproefd. Wat een mooi evenement! Toen Esther, Mariska en Jeanine dan ook vroegen of ik, als inmiddels échte Leersumse, een avondje op “sollicitatie” wilden komen dit jaar, twijfelde ik dan ook geen moment. Gelukkig was ik geschikt bevonden en mag ik nu helpen met o.a. het papier-maché.

Misschien denk je ook nog: “Heeft ze wat met bloemen?”. Eh tja, ik durf het bijna niet te zeggen. Ik vind ze mooi en mijn achternaam heeft wel wat weg van de mooie bloem ‘Gerbera’, maar groene vingers heb ik niet. Misschien ook maar beter ook, want anders geeft dat misschien nog af op de witte bloemen.

Als ik het zo zie wordt de wagen prachtig. Ik ga het allemaal over mij heen laten komen en genieten! Aan het enthousiasme van het team kan het in ieder geval niet liggen!

Liefs, Evelien


Romy Klerk: 

Mijn naam is Romy Klerk. Ik ben van jongs af aan actief in de corso, en doe dat met plezier. Ik zit op het Nimeto in Utrecht en doe de opleiding ruimtelijke presentatie en communicatie. Ik werk in de weekenden bij Bakkerij Overeem, waar naast ik het ook heel leuk vind om te bakken. Ik heb samen met Janneke het sociaal media gedeelte van Femke overgenomen. Ik kijk elk jaar weer uit naar de corso en de gezelligheid er om heen. We gaan er dit jaar weer met volle moet tegen aan!


Cees-Jan Kleinveld:                                                                                                      
                                                                                                                         
Ik ben Cees-Jan en op dit moment zit ik in Ede op school op het ROC A12, daar studeer ik megatronica. Dat is een metaal electro opleiding. Verder hou ik van sleutelen aan motoren en brommers. Ook vind ik het erg leuk om met vrienden uit te gaan. Ik doe ook nog aan sport schieten. Kortom, altijd bezig!Jean-Paul Saraber:

Mijn naam is Jean-Paul Saraber, ik ben getrouwd en heb twee zoons. Ik werk bij Romex B.V. als technisch verkoper en kwaliteitsmanager. Romex is een technische handelsonderneming gericht op de industriële elektronica branche. Verder zit ik bij Muziekvereniging E.M.M. in het Melody Percursion Corps als bekkenist. Tevens ben ik daar ook bestuurslid. Ik heb 2 jaar mee gedaan aan de Roparun met Team Amazing. Dit is een estafette loop over 530 km van Parijs naar Rotterdam in 2 dagen voor het goede doel. Als team hebben we de afgelopen jaren bijna 100.000 euro opgehaald voor palliatieve zorg voor mensen met kanker, een bedrag waar we razend trots op zijn. Verder ben ik ook een PSV fan met hart en nieren. Ook in slechte tijden blijf ik mijn club steunen. En bij de Jeugdraad bouw ik al 8 jaar met plezier mee aan de wagen.Onze hoofdsponsor